Spanyolország kirúgta a brüsszeli nagykövetét, mert egyáltalán nem dolgozott

2016 április 9., szombat 17:31
102

A spanyol külügyminisztérium úgy döntött, hogy meneszti a Belgiumba küldött nagykövetét, miután egy belső vizsgálat feltárta, hogy Ignacio Jesús Matellanes Martínez szinte egyáltalán nem dolgozott.

A nagykövetségi dolgozók szerint megbízatása alatt egyáltalán nem érintkezett a belga kormánnyal, nem csinált semmit. Soha nem szervezett találkozókat és nem fogadott látogatókat, és beosztottjainak is megtiltotta, hogy bármiben kezdeményező szerepet vállaljanak. Matellanes Martínez a legtöbb munkanapján be sem ment a nagykövetségre, és amikor bejött, akkor is elment misére délelőtt 11 és dél között. A nagykövet mélyen vallásos volt, igazából azt szerette volna, ha a Vatikánba rendelik.

A spanyol vizsgálat szerint Matellanes Martínez nemcsak a folyamatos hiányzásával bénította meg a nagykövetséget, hanem azzal is, hogy nagyon durván bánt alkalmazottival. Beosztottjai szerint a nagykövetségen a félelem, a pszichológiai nyomás és a depresszió jellemezte leginkább az uralkodó légkört. A nagykövet megbízatása alatt több dolgozó is depresszióval kezeltette magát.

A helyzeten csak rontott, hogy Matellanes Martínez különösen terrorizálta a női beosztottjait, mert úgy gondolta, hogy a nők a férfiak alárendeltjei, és kevesebbet is érnek náluk.

A nagykövet Belgium előtti szolgálati helye Nicaragua volt, ottani megbízatása idején is rengetegen panaszkodtak rá. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt