Spanyolország kirúgta a brüsszeli nagykövetét, mert egyáltalán nem dolgozott

külföld
2016 április 09., 19:31

A spanyol külügyminisztérium úgy döntött, hogy meneszti a Belgiumba küldött nagykövetét, miután egy belső vizsgálat feltárta, hogy Ignacio Jesús Matellanes Martínez szinte egyáltalán nem dolgozott.

A nagykövetségi dolgozók szerint megbízatása alatt egyáltalán nem érintkezett a belga kormánnyal, nem csinált semmit. Soha nem szervezett találkozókat és nem fogadott látogatókat, és beosztottjainak is megtiltotta, hogy bármiben kezdeményező szerepet vállaljanak. Matellanes Martínez a legtöbb munkanapján be sem ment a nagykövetségre, és amikor bejött, akkor is elment misére délelőtt 11 és dél között. A nagykövet mélyen vallásos volt, igazából azt szerette volna, ha a Vatikánba rendelik.

A spanyol vizsgálat szerint Matellanes Martínez nemcsak a folyamatos hiányzásával bénította meg a nagykövetséget, hanem azzal is, hogy nagyon durván bánt alkalmazottival. Beosztottjai szerint a nagykövetségen a félelem, a pszichológiai nyomás és a depresszió jellemezte leginkább az uralkodó légkört. A nagykövet megbízatása alatt több dolgozó is depresszióval kezeltette magát.

A helyzeten csak rontott, hogy Matellanes Martínez különösen terrorizálta a női beosztottjait, mert úgy gondolta, hogy a nők a férfiak alárendeltjei, és kevesebbet is érnek náluk.

A nagykövet Belgium előtti szolgálati helye Nicaragua volt, ottani megbízatása idején is rengetegen panaszkodtak rá. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.