Gyárfás: Tény, hogy nem kezdtem el nyomozni az erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező szakember múltjában

POLITIKA
2016 április 10., 16:56

A Magyar Úszó Szövetségnek hatalmas csalódás és fájdalom szembesülnie a Kiss László ellen 55 éve született ítélettel – mondta Gyárfás Tamás. A szövetség elnöke ma azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy hazaérkezett a férfi vízilabda olimpiai selejtezőről, Triesztből, ahol a nemzetközi- és az európai úszószövetség vezetőivel tárgyalt.

„Az egykor történtek részleteit nem ismertem, Kiss Lászlót kizárólag a kiemelkedő munkája alapján ítéltem meg. Elnökké választásomkor a mesteredző több világklasszis tanítványa közül Egerszegi Krisztina a negyedik olimpiai aranyérménél tartott, Kiss László általános tekintélynek örvendett, számos rangos kitüntetést kapott” – magyarázott Gyárfás.

„Tény, hogy nem kezdtem el nyomozni az erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező szakember múltjában”

– mondta Gyárfás Tamás, aki korábban azt mondta, az uszodában köztudott volt, hogy 1961-ben nemi erőszakért több év börtönre ítélték Kiss László szövetségi kapitányt.

„Elnézést kérek, ha akaratlanul is bárkit megbántottam emberi méltóságában, megsértettem erkölcsi értékrendjét. Nem állt szándékomban” – mondta Gyárfás Tamás. (Korábban azt mondta, hogy Kiss Lászlótól úgy tudja: az erőszak áldozata egy tekintélyes ember lánya volt, aki már nem él, de annak idején könnyen kapható volt, és végül úgy állította be, hogy megerőszakolták.)

Gyárfás elmondta, hogy a szövetség vezetőségének és az edzőbizottságának közös döntése volt, hogy kiáll a kapitány mellett. „Ennek ellenére úgy látom, helyesen cselekedett, amikor lemondott” – mondta Gyárfás.

Kiss László csütörtökön mondott le az úszókapitányi és az alpolgármesteri tisztségéről, de a nemi erőszakot tagadja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.