Ezt nézd, micsoda hatásos biodíszlet előtt nyilatkozott Czibere Károly államtitkár!Egy hatásos nagytotálért saját anyját is eladná a mindenkori kormánypropaganda. Az egyik kedvenc képfelturbózó eszközük a hús-vér emberek bekomponálása a Fontos Beszélő Figurák mellé-mögé. Ilyen esetekben, mivel a primér érzelmek felkorbácsolása a cél, a sikeresek, szépek és gazdagok helyett éppen a szegény elesettek a menők.

Ezt ismerte fel annak idején a riportereket az évtized egyik legleleplezőbb sajtófotójához segítő Lázár János miniszter, amikor egy makói játszótéren tartott tájékoztatóján felpattant egy padra, amin már ott ült két öreg.

És ugyanezt a kártyát játszotta ki Németh Szilárd rezsibiztos, amikor az egyik rezsicsökkentésügyi sajtótájékoztatóját egy újpalotai panellakásban tartotta meg, magát szegény házigazdát állítva ki a nagyszobája közepére, hogy Otrok Mátyás kiköpött Pelikán József-hanghordozással sorolja fel, milyen jól járt a rezsicsökkentéssel.

Ehhez az elit médiaklubhoz csatlakozott most Czibere államtitkár, aki olyan jól beszél, hogy szívesen alakítanánk a háta mögött sima szegényt, közmunkást, rokkantat vagy kintornás cigányt is.