Kabaré! Kirúgtak egy helyettes államtitkárt a lopott grafikon miatt

2016 április 12., kedd 11:56
159

"A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény eddigi hatásairól készített jelentésbe nem megfelelő táblázat került. A tárca vezetése megállapította, hogy a területért felelős kolléga nem járt el kellő alapossággal, ezért a nemzetgazdasági miniszter a mai napon

kezdeményezte a miniszterelnöknél dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár tisztségéből való felmentését.

A hibáért elnézést kérünk, a jelentés javított formában felkerült a kormany.hu-ra."

– adott ki közleményt az imént a Nemzetgazdasági Minisztérium. Mint arról reggel beszámoltunk, az NGM a vasárnapi zárva tartásról szóló elemzésében egy Portfolioról lopott grafikont (nem táblázatot) használt fel, az újság nevét a kreditből ügyetlenül kiradírozva, ezt:

Később lecserélték az ábrát egy sajátra.

Lenner Áron Márk valószínűleg jobban járt volna, ha nem egy ábrát, hanem mondjuk egy kaszinót vagy egy letelepedési kötvényeket közvetítő offshore céget lop magának. De az is lehet, hogy a kormány mostantól tényleg minden lopás után után ki fog rúgni valakit.

A helyettes államtitkár tavaly szeptemberben még nem félt a kirúgástól:

Lennernek egyébként egy egészen komoly, már-már Rejtő Jenő regényeit idéző ügye is volt: 2009-ben a Sínai-félszigeten békefenntartó társaival együtt szétvert egy kantint. Hadnagyként katonai bíróság elé került, szolgálati tekintély megsértése miatt emeltek vádat ellene. Az eljárásnak még nincs vége, de Lennert ennek tudatában nevezték ki főosztályvezetőnek, majd helyettes államtitkárnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt