Letartóztatták Dinkót, a melegítős, quados bolgár migránsvadászt

bűnügy
2016 április 12., 21:12
comments 119

Bulgáriában letartóztattak három „migránsvadászt”, épp akkor, amikor már nagyon sok támadás érte a bolgár hatóságokat, hogy nem tesznek megfelelő lépéseket a bűnözők ellen, akik a védtelen, Törökország felől Európába tartó menekültekkel szemben lépnek fel agresszívan, törvénytelenül.

A belügyminisztérium közölte azt is, hogy különböző akciókban letartóztattak két férfit, akik egy videót tettek közzé, amin machetéval felfegyverzett civilek menekülteket kötöznek meg, és az arccal a földre kényszerített szerencsétleneknek azt üvöltik, hogy: „No Bulgaria! Go back to Turkey!” (Mintha bárki is Európa országai közül éppen Bulgáriába akarna menni.)

A harmadik letartóztatott a tökkelütött Dinko, a félamatőr birkózó, aki előtt korábban az állami médiában hősként tisztelegtek, amiért a határt melegítőben, quaddal járva baszogatta a migránsokat.

Dinko, a bolgár migránsvadász (Forrás: a balcanicaucaso.org videója)

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.