Egy fideszes képviselő megmutatja, hogy nem kell túlgondolkodni a vasárnapi zárvatartást

POLITIKA
2016 április 13., 08:13
comments 430

A vasárnapi zárvatarás ügyében a fideszes Boldog István nem lehet nagy rajongója az árnyalt gondolkodásnak.

A törökszentmiklósi képviselő a helyi tévének beszélt arról, hogy élte meg a boltzár időszakát, és mit gondol most a visszavonásról.

A lényeg:

  • Szerinte a rendszerváltás óta nem tudtak előnyt biztosítani a multinacionális nagy cégekkel szemben a kiskereskedőnek a kötelező vasárnapi zárvatartásig. (Boldog szerencsére nem hagyja, hogy a kifejezetten a külföldi szupermarketek ellen bevezetett plázastop félrevigye a nézőt.)
  • Boldog szerint óriási dolog volt a kiskereskedőnek a kötelező boltzár, sokan éltek vele. (Speciel a diszkontok forgalma tovább nőtt a többi piaci szereplő kárára, de hát ez a legkevesebb.)
  • Boldog szerint az ellenzék elkezdte az aláírásgyűjtést a törvény ellen. (A népszavazásit még biztos nem, annak az indulásáig pár nap még hátravolt.)
  • Boldog szerint ezek a multinacionális cégek Magyarországon nem fizetnek adót. (Azon érdemes vitatkozni, hogy elég adót fizetnek-e a multinacionális cégek Magyarországon, de hogy egyáltalán nem fizetnek, az egyszerűen nem igaz.)
  • Boldog szerint az ellenzék anyagi érdekből is támadta a boltzárat, "hiszen a multinacionális cégek nagyon keményen megtámogatják ezeket a pártokat azért, hogy elérték, hogy újra nyitva lehetnek majd vasárnap. (Erre például nagyon jó lenne valamilyen bizonyíték, mert ha így van, az bűncselekmény.)

Itt lehet megnézni az egész videót.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.