Egy fideszes képviselő megmutatja, hogy nem kell túlgondolkodni a vasárnapi zárvatartást

2016 április 13., szerda 8:13
435

A vasárnapi zárvatarás ügyében a fideszes Boldog István nem lehet nagy rajongója az árnyalt gondolkodásnak.

A törökszentmiklósi képviselő a helyi tévének beszélt arról, hogy élte meg a boltzár időszakát, és mit gondol most a visszavonásról.

A lényeg:

  • Szerinte a rendszerváltás óta nem tudtak előnyt biztosítani a multinacionális nagy cégekkel szemben a kiskereskedőnek a kötelező vasárnapi zárvatartásig. (Boldog szerencsére nem hagyja, hogy a kifejezetten a külföldi szupermarketek ellen bevezetett plázastop félrevigye a nézőt.)
  • Boldog szerint óriási dolog volt a kiskereskedőnek a kötelező boltzár, sokan éltek vele. (Speciel a diszkontok forgalma tovább nőtt a többi piaci szereplő kárára, de hát ez a legkevesebb.)
  • Boldog szerint az ellenzék elkezdte az aláírásgyűjtést a törvény ellen. (A népszavazásit még biztos nem, annak az indulásáig pár nap még hátravolt.)
  • Boldog szerint ezek a multinacionális cégek Magyarországon nem fizetnek adót. (Azon érdemes vitatkozni, hogy elég adót fizetnek-e a multinacionális cégek Magyarországon, de hogy egyáltalán nem fizetnek, az egyszerűen nem igaz.)
  • Boldog szerint az ellenzék anyagi érdekből is támadta a boltzárat, "hiszen a multinacionális cégek nagyon keményen megtámogatják ezeket a pártokat azért, hogy elérték, hogy újra nyitva lehetnek majd vasárnap. (Erre például nagyon jó lenne valamilyen bizonyíték, mert ha így van, az bűncselekmény.)

Itt lehet megnézni az egész videót.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt