Egy fideszes képviselő megmutatja, hogy nem kell túlgondolkodni a vasárnapi zárvatartást

2016 április 13., szerda 8:13

A vasárnapi zárvatarás ügyében a fideszes Boldog István nem lehet nagy rajongója az árnyalt gondolkodásnak.

A törökszentmiklósi képviselő a helyi tévének beszélt arról, hogy élte meg a boltzár időszakát, és mit gondol most a visszavonásról.

A lényeg:

  • Szerinte a rendszerváltás óta nem tudtak előnyt biztosítani a multinacionális nagy cégekkel szemben a kiskereskedőnek a kötelező vasárnapi zárvatartásig. (Boldog szerencsére nem hagyja, hogy a kifejezetten a külföldi szupermarketek ellen bevezetett plázastop félrevigye a nézőt.)
  • Boldog szerint óriási dolog volt a kiskereskedőnek a kötelező boltzár, sokan éltek vele. (Speciel a diszkontok forgalma tovább nőtt a többi piaci szereplő kárára, de hát ez a legkevesebb.)
  • Boldog szerint az ellenzék elkezdte az aláírásgyűjtést a törvény ellen. (A népszavazásit még biztos nem, annak az indulásáig pár nap még hátravolt.)
  • Boldog szerint ezek a multinacionális cégek Magyarországon nem fizetnek adót. (Azon érdemes vitatkozni, hogy elég adót fizetnek-e a multinacionális cégek Magyarországon, de hogy egyáltalán nem fizetnek, az egyszerűen nem igaz.)
  • Boldog szerint az ellenzék anyagi érdekből is támadta a boltzárat, "hiszen a multinacionális cégek nagyon keményen megtámogatják ezeket a pártokat azért, hogy elérték, hogy újra nyitva lehetnek majd vasárnap. (Erre például nagyon jó lenne valamilyen bizonyíték, mert ha így van, az bűncselekmény.)

Itt lehet megnézni az egész videót.