Kevés annyira magyar dolog van a világon, mint a szóda

ÉLET
2016 április 13., 09:25
comments 63

A szódáról szóló kiállításra költhet most egy kis pénzt Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ.

"(...) a szódavíz és a fröccs - akár málnafröccs formájában is – olyan népszerűségre tett szert az elmúlt évszázadokban, és olyannyira meghatározta minden népréteg és társadalmi osztály tagjainak fogyasztási szokásait, hogy méltán nevezhetjük a szódavizet magyar kultuszitalnak."

Ezt írják a "Szóda, egy magyar kultuszital" című kiállítás ismertetőjében.

Tényleg kevés annyira magyar dolog van a világon, mint a szénsavas víz, sőt az ízesített szénsavas víz fogyasztása.

A fröccs szerencsére már tavaly ősz óta hungarikum, a szóda viszont 2013-ban megrekedt a Nemzeti Értéktárban. Ideje volt, hogy valami lökést adjon a felemelkedésének. Talán most, az önök segítségével sikerül neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.