Kövér László: egyetlen érv szólt a vasárnapi boltbezárás visszavonása mellett

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjújában elmondta, ez az egyetlen érv az,

hogy egy év alatt nem sikerült meggyőzniük a nyilvánvaló igazukról a társadalmat.

Kövér szerint ugyanakkor jó döntés volt a boltzár.

"Minden olyan érvről, minden olyan riogatásról, ami ellenzéki oldalról akkor elhangzott, menet közben kiderült, hogy nem igazolódott be" - mondta, sorolva, hogy a kiskereskedelmi forgalom nőtt, nem csökkent a munkahelyek száma, a magyar kis- és középvállalatok felé tolódott el a bevétel a multinacionális cégektől.

A baloldal, illetve a tavalyi döntést támadó szakszervezetek a házelnök szerint a multik érdekeit szolgálták a munkavállalókkal szemben. Kövér úgy véli, hogy hiába nehezítette meg családok életét az intézkedés, elvárható a társadalomban ennyi szolidaritás azok felé, akiknek vasárnap kellett dolgozniuk a boltokban.

Ha már interjút készített vele a Magyar Idők, a Fidesz választmányi elnöke további magvas gondolatokat is megosztott a nyilvánossággal:

"Fölkínáltuk ellenfél nélkül a pályát a baloldali ellenzéknek, hogy hecckampányt indítson. Ez egy népszavazási kampánnyal körítve lehetővé tette, hogy látható súlyt képezzenek a szocialisták a magyar belpolitikában. Ekkora hibát nem lehet szó nélkül hagyni. Ebből tanulnunk kell, mert még hossú a 2018-as választásig előttünk álló időszak. Hogyha minden, egyébként jó intézkedéshez, annak a társadalom számára való megmagyarázásához, a saját érveink elfogadtatásához így állunk hozzá, akkor bizony lesznek még nehéz pillanatok."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.