Polt Péter akkor sem vizsgál gyanús ügyeket, ha maga Lázár János szeretné

bűnügy
2016 április 13., 05:28
comments 123

Kérdést, sőt, két kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek Varju László, a DK parlamenti képviselője. Mindkettőben arra volt kiváncsi, hogy az ügyészség miért nem foglalkozik egészen bűncselekménygyanús ügyekkel.

Első kérdésében Lázár János legendás októberi kijelentését idézte, amelyet az állami erdészeti cégek kapcsán tett:

„Kinek kell ez a világ? Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektáron elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét.”

Varju itt arra volt kiváncsi, hogy Lázár bejelentése, majd az ezt követő KEH-vizsgálat után mit tett az ügyészszég.

A politikus másik kérdésében egy békési ivóvízjavító projekt körüli furcsaságokra volt kiváncsi. Ezen 33 milliárd forintért dolgoztak Mészáros Lőrinc cégei, az elvileg kész beruházást át is adták tavaly decemberben, mert uniós projekt volt, és muszáj volt. Valójában viszont a beruházás nincs kész.

Varju ezzel kapcsolatban azt szerette volna megtudni, hogy Polt Péter tervez-e valamilyen vizsgálatot indítani az ügyben, amely szerinte mintegy 300 000 embert érint.

Az ügyészség válasza szerint

  1. Lázár nyilatkozata bűncselekmény gyanújára utaló konkrét adatot nem tartalmaz, így nem tudnak vele mit kezdeni.
  2. A békési projekttel ugyanez a helyzet.

Lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.