A Fidesz frakcióirodáján járt Erdősi László

A Hír TV Híradójának stábja véletlenül lefilmezte Erdősi László herceghalmi polgármestert a Képviselői Irodaházban, a Fidesz-frakció irodájánál.

Erdősi László ugyan 2010-ben még Fidesz jelöltjeként lett polgármester, de az előző ciklusban nagyon összeveszett a helyi Fidesszel, 2014-ben már nem is őt indították polgármesterként. Erdősi azonban függetlenként is nyert.

Erdősi László herceghalmi polgármester (Fotó: Botost)

A polgármester legutóbb azért került be a hírekbe, mert felesége kopasz férfiakkal védve adott be népszavazási kezdeményezést a vasárnapi zárvatartásról, és a Nemzeti Választási Irodánál a tülekedésben sikerült is hamarabb leadnia a kezdeményezést, mint a szocialista Nyakó Istvánnak. A Kúria végül nem fogadta el Erdősiné kezdeményezését, a parlament fideszes többsége pedig - befosva egy esetleges népszavazástól, amin az antipatikus oldal mellett lennének kénytelenek kampányolni - eltörölte a vasárnapi kötelező zárvatartást.

Erdősi Lászlóné a népszavazási kezdeményezés leadása után (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A herceghalmi Fidesz Erdősiné akciójára hivatkozva is megpróbálta megpuccsolni Erdősit, de az akció nem sikerült, Erdősi maradt a polgármester.

Pont ezért furcsa, hogy Erdősi a Fidesz frakcióirodáján tárgyal.

A Fidesz-frakció sajtóirodája a Hír TV és a 444 kérdéseire nem árulta el, hogy Erdősi kivel találkozott a Képviselői irodaházban, és miről egyeztettek.