Budapest egy kétmillió lakosú, fájdalmasan kúl hipsztertanya az első olimpiai kampányfilmen

sport
2016 április 14., 11:00
comments 547

Tarlós István zokogva ül a garázsában, üresbe kapcsol, és tiszta erőből nyomja a gázt. Nem is csoda, hogy szomorúan berregtet szegény, hiszen amíg nem figyelt oda, valaki kihúzta alóla a jól ismert Budapestjét és kicserélte Berlin valamelyik hipszternegyedére.

És ez hivatalos! Kitették ugyanis a Youtube-ra az olimpiára pályázó Budapest kampányát elindító klipet.

link Forrás

A klip alapján Kúlapest akkora kozmopolita hely, hogy hozzá képest a Lower East Side maga Szajol-alsó. Itt csak azért nem ördögbotból van a kerítés, mert úgyis nekimennének a Budapesti Kúlzekedési Vállalat Ikarus márkájú óriás longboardjai. Ebben a városban, ahol csak az nem jár boarddal, aki egy jakvajas kávé hatására éppen átült bringára vagy egykerekűre, talán maradt néhány autó mutatóba, de azok mind kézműves szakállolajjal járnak.

Ebben a városban a politikusok számot vetettek a valós helyzettel és a Parlamentet áthelyezték a Központ nevű szórakozóhely pultja mögé. Ebben a parlamentben választott hipszterek szavaznak az olyan országos kérdésekről, hogy a Herschel hátizsák viselhető-e rövidnadrággal. Na és ebben a parlamentben nem Kövér László, hanem Központ Jónás, a legendás pultos a házelnök, a jegyző pedig Saiid az Akkezdet Phiaiból.

Ebben a városban a legégetőbb kérdés az, hogy mi jöhet az egykerekű után. Talán a tömeges levitálás?

Ennek a városnak persze semmi köze ahhoz a fikciós Budapesthez, ahol az autómániás és bicklisgyűlölő főpolgármester éppen beszántaná és sóval hintené be a bringasávokat.

A kíméletlenül őszinte filmet Ungvári Dávid rendezte.

Jöjjön pár kedvenc jelenetünk:

Na, ki a második ember, akit megpillantunk a budapesti pályázati filmen, közvetlenül egy balerina háta után? Természetesen egy meditáló jógás, ami Kúlapest lakóinak kicsit sem meglepetés:

Na és kikből áll az első embercsoport, akiket megpillantunk? Már ki is találtátok!:

Hosszas keresés után végre találtunk valakit, aki nem gördeszkával változtat helyet:

Tudod miért nem így néz ki MINDEN budapesti?:

Mert vannak, akik még tele is festik az arcukat:

Ez itt egészen konkrétan Tarlós István egyik izzadtan-ordítva ébredős rémálma:

Nem kizárt, hogy a kúlkék ponyva alá maga szegény Tarlós István bújt el az egyesült internacionális hipszterseregek elől:

Felejtsd el a Kövér-bajszot, az új divat a Központ Jónás Szőrzet:

A klipben feltűnik a Széchenyi István utáni legnagyobb magyar, vagyis Guetta Dávid is. Erre maga Kossuth Lajos is helyeslően lengetné a Baross Gábortől kapott longboardját!

Úgy belufiztunk, hogy gördeszka nőtt a kezünkre - panaszkodnak a Jellegzetes Budapesti Lányok egy Jellegzetes Budapesti Problémára:

Látsz gyalogost a filmben? Minek látnál ilyen kihalt emberfajtát a Városban Ahol Csak Az Nem Gördeszkázik Aki Bringázik Vagy Egykerekűzik:

Forrón gratulálunk a film kúldezőjének, Ungvári Dávidnak!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.