Egy férfi véletlenül az egész cégét törölte egyetlen kóddal

tragédia
2016 április 14., 17:40
comments 340

Marco Marsalának egy egészen jól menő webhosting vállalkozása volt, amíg véletlenül ki nem adta az „rm -rf” parancsot. Ez az utastás a Unix rendszerekben, így a Linuxban is törli az összes fájlt a rendszerből. Veszedelmes parancs, linuxos körökben gyakran viccelnek is vele, és egyes verziókban már van ez ellen beépítve egy biztonsági retesz. De nem mindben, ahogyan Marsaláéban sem volt.

Az rm -rf minden adatot visszafordíthatatlanul törölt a rendszerből.

Ez Marsala esetében nemcsak a gépén lévő összes adatot, beleértve a cégadatait is, jelentette, hanem a cége által hosztolt weblapokat is.

Marsala előadta a problémáját egy Server Fault nevű programozói fórumon is, de senki nem tudott neki segíteni, csak annyit tudtak mondani neki, hogy ezt sajna megszívta. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.