Nyáron már az egyetemisták is vezethetik a villamosokat Pozsonyban

Pozsonyban májusból jelentkezhetnek képzésre azok az egyetemisták, akik plusz pénzért villamost szeretnének vezetni. Az érdeklődők már a nyári időszakban megkezdhetik a munkát. A felhívást a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (Dopravný podnik Bratislava - DPB) tette közzé saját honlapján.

Fotó: MAISANT Ludovic / hemis.fr / Hemis

Pozsonyi Közlekedési Vállalat szóvivője szerint az egyetemisták órabére megegyezik a teljes munkaidőben vezető sofőrök bérével, akinek havi átlagkeresete 1102 euró körül alakul. Ráadásul a munkát a tanulmányaikhoz is igazíthatják.

A DPB a képzésen kívül a közlekedés-pszichológiai kivizsgálást és általános orvosi kivizsgálást is biztosítja. A jelentkezés feltétele a 21. életév betöltése és a B típusú jogosítvány. A jelentkezőknek csatolniuk kell az erkölcsi bizonyítványukat is. Az egyetemistáknak vállalniuk kell, hogy amennyiben sikeresen teljesítik a képzést és a vizsgálatokat, valóban munkaviszonyba lépnek és ledolgozzák a megadott óraszámot. Ezt a kötelezettséget a vállalat a felvétel költségeivel magyarázza.

Fotó: DESCAMPS Simon / hemis.fr / Hemis

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat készen áll a diákok későbbi továbbképzésére is, amivel magasabb szintű közlekedési módokat – autóbusz- vagy a trolivezetést – sajátíthatnak el, vagy akár más munkalehetőségek közül is választhatnak.

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat a lehetőséggel kapcsolatban megszólított több főiskolát és egyetemet, illetve a hallgatókat közvetítő diákügynökséget is, de a tömegközlekedés minden járművén és a megállókban is elérhető lesz az információ. (Paraméter.sk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.