Dollárgyárat foglaltak le Miskolcon

bűnügy
2016 április 15., 14:20
comments 113

Sz. István és M. István 2015 elején megállapodtak abban, hogy hamis 20 dolláros bankjegyeket gyártanak, amelyeket közvetítőn keresztül Ukrajnában akartak forgalomba hozni. A hamis bankjegyek legyártását M. István vállalta, aki Miskolcon működtetett egy nyomdaipari céget.

A nyomdában tartott házkutatás során a nyomozók 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20-as címletű amerikai dollár lenyomatait tartalmazták. A rendőrök megtalálták és lefoglalták azokat az eszközöket is nyomólemezeket és nyomdagépeket, amelyekkel a hamisítványokat gyártották.

A 1826 darab, laponként 12 db 20 USD bankjegy lenyomatát tartalmazó ív névértéke, forgalomba hozatala esetén több, mint 123 millió forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzhamisítás miatt indított nyomozást M. István 54 éves edelényi, valamint Sz. István 59 éves nyékládházi lakosok ellen.

Az Sz. Istvántól pénzhamisításhoz használt eszközök mellett lefoglalt több mint 1000 ív B/3 méretű lap hamis 200-as címletű ukrán hrivnya lenyomatát tartalmazta, amelyek forgalomba hozatalát a gyanúsítottak szintén tervbe vették. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat 2016. április 15-én vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnak.(police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.