Kanadában legalizálhatják az eutanáziát

külföld
2016 április 15., 04:53
comments 35

Justin Trudeu progresszív kormánya csütörtökön beterjesztette javaslatát az eutanázia legalizálására. Elképzeléseik szerint azok kérhetnének orvosi segítséget az öngyilkossághoz, akik "súlyos és gyógyíthatatlan" betegségben szenvednek, ami súlyos testi-lelki fájdalmakat okoz nekik.

Az eutanáziára csak a kanadai állampolgárok és a kanadai egészségbiztosítással rendelkező letelepedettek élhetnének. Ezzel a korlátozással próbálják elkerülni, hogy beinduljon a szomszédos USÁ-ból az öngyilkosturizmus.

Az eutanázia csak néhány országban és pár amerikai államban legális a világban.

A javaslat szerint az eutanáziát nemcsak orvosok, hanem a betegek családtagjai, barátjai is végrehajthatnák. A New York Times szerint a törvényt jó eséllyel meg fogja szavazni a parlament, ahol Trudeu liberális pártjának nagy többsége van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.