Öt embert tartóztattak le Nagy-Britanniában, mert közük lehet az európai terrortámadásokhoz

külföld
2016 április 15., 19:05
comments 46

Birminghamben három férfit és egy nőt vettek őrizetbe a hatóságok, az ötödik gyanúsítottat, egy 26 éves férfit pedig a Gatwick reptéren fogtak el. A brit rendőrség szerint az akció része volt a párizsi és a brüsszeli támadásokat vizsgáló nyomozásnak. Az elfogásokban a rendőrökkel együttműködött az MI5, valamint a belga és a francia hatóságok is. A gyanúsítottak közül hármat a terrorhelyzetre vonatkozó törvények alapján fogtak el, így 48 óráig őrizetben tarthatják őket. A másik két személyt egy másik szabály alapján 36 órán át tartják őrizetben, mielőtt vádat emelnének ellenük vagy elengednék őket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.