Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédjének 180 milliós szerződése van a MÁV-val

Tbg
politika
2016 április 16., 05:33
comments 110

Legalább 180 milliót kaphat a MÁV-tól Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédje, írja az Együtt párt közleményében.

„Az Együtt folytatja Orbán Viktor eltitkolt vagyonának földerítését: a párt újabb közérdekű adatigényléseket ad be, miután kiderült, hogy az Orbán-dácsa szomszédságában Mészáros Lőrinc megbízásából földet vásárló ügyvédet 180 milliós MÁV-szerződésen keresztül pénzelik.”

A párt azután fordult közérdekű adatigényléshez, hogy a székesfehérvári földárverésen Vörös József ügyvéd képviselte Mészáros Lőrincet, Orbán Vikto hirtelen megmilliárdosodott jóbarátját. A földet Mészáros vihette.

link Forrás

Vörösről, aki maga mondta el a kameráknak, hogy Mészáros ügyvédje, közben kiderült, hogy a Puskás Akadémia elnökségi tagja és a Mavir (a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító) igazgatósági tagja is.

Az Együtt megtuda, hogy Vörös József ügyvéd a MÁV-val is szerződésben áll, így arra volt kíváncsi, mekkora értékű a szerződés.

„dr. Vörös Józseffel a MÁV Zrt. 2015 őszén 3 év határozott időre kötött szerződést különböző feladatokra. A szerződés szerint az éves keretösszeg 50 millió forint plusz áfa, plusz 20 százalék opció, tehát könnyen kiszámolható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkori barátja három év alatt akár nettó 180 millió forint megbízási díjat is kaphat a MÁV Zrt-től”

- írják.

Az Együtt folytatja a földerítést, a párt újabb közérdekű adatigényléseket ad be, hogy kiderüljön, Vörös a MÁV-csoport más cégeinek is dolgozik-e, és ha igen, ott mennyit kap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.