A brit vámosok keresőkutyái nagyon ügyesen találják meg a csomagokban lapuló kolbászt

ÁLLAT
2016 április 17., 10:17
comments 30

A brit határőrség tavaly félmilliárdos költséggel (1,25 millió font, ~490 millió forint) keresőkutyákat telepített a brit repterekre. A cél az illegális termékek, elsősorban a kábítószerek, dohány, készpénz és hústermékek behozatalának megakadályozása volt.

A kutyák bizonyos szempontból jól teljesítettek: a hús kiszagolására beidomított kutyák például 181 kiló hústerméket szimatoltak ki. De nem ipari mennyiségben hústerméket csempészőket sikerült ezzel lebuktatniuk:

jellemzően a külföldről hazatérő, figyelmetlen brit turisták csomagjában maradt sajt és kolbászdarabkákra mozdultak rá.

Drogot viszont a jelentés szerint a manchesteri reptéren szolgáló kutyák egyáltalán nem találtak.

"A kutyák elrettentő hatását nehéz számszerűsíteni, de a lefoglalások alapján nem térült meg az 1,25 millió fontos befektetés" - áll a határőrség független felügyelőjének jelentésében.

A jelentés után a határőrség vezetői vizsgálják, hogy hogyan lehetne hasznosabban bevetni a kutyákat. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.