Az oroszok szerint minden előírásnak megfelel, hogy a vadászgépeik nemzetközi légtérben rárepülnek más gépekre

külföld
2016 április 17., 11:05
comments 148

Az orosz védelmi minisztérium közleményben tagadta, hogy bármiféle incidens történt volna csütörtökön. Az Európában állomásozó amerikai haderő korábbi tájékoztatása szerint egy orosz elfogóvadás 15 méterre megközelítette a Balti-tenger fölött, a nemzetközi légtérben repülő amerikai RC-135-ös felderítőgépet. Ez elég veszélyes manőver, ami az amerikaiak szerint értelmetlen feszültségkeltés volt.

Az orosz védelmi minisztérium másként látja a történteket. Szerintük az ég világon semmilyen incidens nem történt, vadászgépük előírásszerűen repült rá "az orosz légtér felé nagy sebességgel közelítő azonosítatlan gépre", amit azonosított. Az amerikai gép ezután irányt váltott és az ellenkező irányba indult tovább, mondta Igor Konasenkov tábornok, a minisztérium szóvivője. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt