Egydollárosokkal szórták meg Hillary Clinton konvoját

2016 április 17., vasárnap 15:31
41

Kedden jön a New York-i előválasztás, ahol a szocialista vermonti szenátornak, Bernie Sandersnek nagyot kéne nyernie Hillary Clintonnal szemben, hogy esélye lehessen megszerezni a demokraták elnökjelölti posztját.

Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen New Yorkban Clinton is nagy támogatottságot élvez, és egyelőre az elemzők se mernek nagyon jóslatokba bocsátkozni, hogy vajon mi fog majd történni. Az viszont biztos, hogy Sanders az utóbbi napokban támadóbb stratégiára váltott, a korábban kifejezetten pozitív kampányt folytató jelölt a csütörtöki vitában már élesen nekiment Clintonnak. (Erről a hangnemváltásról részletesen ír a NyTimes,)

Sanders támadásainak egyik központi eleme, hogy Hillary Clintont szoros kapcsolat fűzi a Wall Street bankjaihoz, ezért nem lehet komolyan venni, hogy ő is olyan keményen lépne fel a szabálytalankodó gazdasági óriásokkal szemben, mint azt a vermonti szenátor ígéri.

Ez a vita kapott a hétvégén egy újabb csavart, amikor George Clooney rendezett az otthonába egy támogatói vacsorát Clintonnak. A lényeg az volt, hogy minimum 33 ezer dollár befizetéséért cserébe lehetett részt venni a rendezvényen, ahol Clinton is megjelent.

Csak hogy válaszul Clooney egyik szomszédja, a 99 centes üzlethálózattal milliomossá váló Howard Gold szintén adománygyűjtő vacsorát rendezett, csak ő Bernie Sandersnek. És erre a beugró 27 dollár volt, mivel ennyi az átlagos adomány, ami érkezik Sanders kampányába.

Ennek eredménye lett az is, hogy mintegy 75 Sanders-támogató várta Clinton konvoját a helyszínen, majd egydolláros bankjegyekkel szórták meg az autót.

Clooney amúgy maga nemrég szintén arról beszélt, hogy Sandersnek teljesen igaza van, amikor a hasonló adománygyűjtő rendezvényeket kritizálja, és obszcén mennyiségű pénzt költenek el kampánycélokra. De szerinte muszáj megkötni ezt az alkut, és összegyűjteni ezt a pénzt, mert így lehet elérni, hogy demokrata elnöke lehessen az Egyesült Államoknak. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt