Egydollárosokkal szórták meg Hillary Clinton konvoját

külföld
2016 április 17., 15:31
comments 36

Kedden jön a New York-i előválasztás, ahol a szocialista vermonti szenátornak, Bernie Sandersnek nagyot kéne nyernie Hillary Clintonnal szemben, hogy esélye lehessen megszerezni a demokraták elnökjelölti posztját.

Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen New Yorkban Clinton is nagy támogatottságot élvez, és egyelőre az elemzők se mernek nagyon jóslatokba bocsátkozni, hogy vajon mi fog majd történni. Az viszont biztos, hogy Sanders az utóbbi napokban támadóbb stratégiára váltott, a korábban kifejezetten pozitív kampányt folytató jelölt a csütörtöki vitában már élesen nekiment Clintonnak. (Erről a hangnemváltásról részletesen ír a NyTimes,)

Sanders támadásainak egyik központi eleme, hogy Hillary Clintont szoros kapcsolat fűzi a Wall Street bankjaihoz, ezért nem lehet komolyan venni, hogy ő is olyan keményen lépne fel a szabálytalankodó gazdasági óriásokkal szemben, mint azt a vermonti szenátor ígéri.

Ez a vita kapott a hétvégén egy újabb csavart, amikor George Clooney rendezett az otthonába egy támogatói vacsorát Clintonnak. A lényeg az volt, hogy minimum 33 ezer dollár befizetéséért cserébe lehetett részt venni a rendezvényen, ahol Clinton is megjelent.

Csak hogy válaszul Clooney egyik szomszédja, a 99 centes üzlethálózattal milliomossá váló Howard Gold szintén adománygyűjtő vacsorát rendezett, csak ő Bernie Sandersnek. És erre a beugró 27 dollár volt, mivel ennyi az átlagos adomány, ami érkezik Sanders kampányába.

link Forrás

Ennek eredménye lett az is, hogy mintegy 75 Sanders-támogató várta Clinton konvoját a helyszínen, majd egydolláros bankjegyekkel szórták meg az autót.

Clooney amúgy maga nemrég szintén arról beszélt, hogy Sandersnek teljesen igaza van, amikor a hasonló adománygyűjtő rendezvényeket kritizálja, és obszcén mennyiségű pénzt költenek el kampánycélokra. De szerinte muszáj megkötni ezt az alkut, és összegyűjteni ezt a pénzt, mert így lehet elérni, hogy demokrata elnöke lehessen az Egyesült Államoknak. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.