Nagy földrengés volt Ecuadorban

külföld
2016 április 17., 05:18
comments 9

Legalább 41-en vesztették életüket Vasárnapra virradó éjszaka Ecuadorban, ahol 7,8-as erősségű földrengés rázta meg az ország nyugati partvidékét. A rengéseket még a parttól távoli fővárosban, Quitóban is érezték, az epicentrumtól 300 kilométerre fekvő Guayaquilben, az ország legnagyobb városában pedig összedőlt egy híd.

Egy megrongálódott ház az ecuadori Guayaquilben 2016. április 16-án, az ország nyugati partvidékét megrázó 7,8-as erősségű földrengés után.
photo_camera Egy megrongálódott ház az ecuadori Guayaquilben 2016. április 16-án, az ország nyugati partvidékét megrázó 7,8-as erősségű földrengés után. AFP PHOTO / ARIEL OCHOA

Az ország hat tartományában is rendkívüli állapotot hirdettek, a mentésre mozgósították a Nemzeti Gárdát is.

A földrengés után Quitóban áramszünet volt, a tengerparti Manta városában pedig összedőlt a reptér irányítótornya.

A rengéseket a szomszédos Kolumbiában is érezték, sőt, Caliban még egy kórházat is evakuáltak.

A rengés után Peruban cunamiriadót rendeltek el. Az amerikai Földtani Szolgálat figyelmeztetése szerint Ecuador partvidékén 0,3-1 méteres cunami várható.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.