Örökre eltűnt az internetről a kitiltási botrány egyik legfontosabb dokumentuma

2016 április 17., vasárnap 8:49
90

2014. október 16-án jelent meg a Napi Gazdaságban egy cikk arról, hogy az Egyesült Államok adóhatósági vezetőket tiltott ki az országból, mert Magyarországon vizsgálat folyik amerikai érdekeltségbe tartozó cégek ellen.

A hírről hamar kiderült, hogy abban a formában nem igaz, az álhírnek mégis rendkívüli következményei lettek:

ez a híradás robbantotta ki a kitiltási botrányt, erre reagálva volt kénytelen ugyanis nyilvánosságra hozni a kitiltások tényét az amerikai nagykövetség.

Az ilyen kitiltásokat ugyanis az amerikai külügy amúgy diszkréten kezeli, csak az érintetteket tájékoztatja róla.

Ma linkelni akartam a Napi Gazdaság cikkét, mert hétfőn állítják bíróság elé a kitiltási botrány nagy vesztesét, T. Viktor Andrást, az egyedüli embert, akit felelősségre vonhatnak az ügyben, illetve az üggyel kapcsolatban. De nem tudtam linkelni, mert

a cikk már elérhetetlen.

A Napi Gazdaságot 2015. szeptember 1-én Magyar Időkre nevezték át azután, hogy a 2015 tavaszi gecigate után az addig kvázi kormánylapként működő Magyar Nemzet főszerkesztője és több vezető munkatársa szakított a tulajdonos Simicska Lajossal és a kormánykedvenc tanácsadócég, a Századvég tulajdonában lévő Napi Gazdaságnál helyezkedett el. Az átalakítással megújult a webes felület is. A régi linkre kattintva csak a Magyar Idők címoldalára juthatunk. A Napi Gazdaság 2014. október 16-i számát sajnos az internetes tartalmakat kisebb-nagyobb időközökben archiváló Wayback Machine se mentette el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt