Fico a héten még kórházban marad, lemondták a programjait

Egészségügy
2016 április 18., 10:39
comments 19

További orvosi megfigyelésre ezen a héten még kórházban marad Robert Fico szlovák kormányfő, aki a múlt csütörtökön került a pozsonyi Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe – közölte az egészségügyi intézmény szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökséggel.

Erre a hétre a kormányfő munkaprogramját is lemondták. Robert Fico az eredeti tervek szerint ezen a héten Lengyelországba és Magyarországra is ellátogatott volna.

A kórház a kormányfő állapotáról a család kérésére nem ad tájékoztatást, a múlt héten csupán annyit közöltek, hogy Robert Fico kardiológiai vizsgálatokon esett át. Ezt az információt a kórház szóvivője hétfőn azzal egészítette ki, hogy a hét végéig meghosszabbítják a kormányfő kórházi megfigyelését.

Az egyik pozsonyi lap, az esetről elsőként beszámoló Denník N úgy tudja, Robert Fico akut koszorúér szindróma miatt került kórházba.

Hétfőn délután kezdődik az új összetételű pozsonyi törvényhozás második ülése, aminek a fő napirendi pontja a kormányprogram várható elfogadása, amivel a képviselők bizalmat szavaznak Robert Fico új kormányának is.

A kormányprogramot az eredeti tervek szerint a miniszterelnöknek kellett volna a plénum elé terjesztenie, de így Peter Pellegrini kormányfő-helyettes teszi majd meg. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.