Megrendezett lehetett a kanadai miniszterelnök előadása a kvantumszámítógépekről

külföld
2016 április 18., 17:19
comments 116

Nálunk is nagyot futott, de az angolszász világ lapjait szó szerint letarolta a hétvégén az a videó, amin a nemrég megválasztott kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau egy gúnyolódó újságírói kérdését meglovagolva adott elő váratlanul a kvantumszámítógépekről.

A felvételnek óriási sikere lett, sok milliós nézettségek jöttek össze pár nap alatt. Ugyanakkor most a Gawker arról ír, hogy egy kanadai blogger, J.J. McCullough szerint az egész jelenet meg volt rendezve.

Ugyanis a teljes, kevésbé elterjedt videón látni, hogy maga Trudeau hozza szóba korábban a témát, mintegy felvetve az újságíróknak, hogy kérdezhetnék majd erről. A videón azt látni, hogy Trudeau arról beszél, valakinek nem kell akkora geeknek lennie, mint amekkora ő, hogy értékelje, mennyire fontos munka folyik ebben az intézményben (ahol a sajtótájékoztató volt). Szóval, teszi hozzá, később, amikor jönnek majd a kérdések, reméli, lesznek kérdések majd a kvantumszámítógépek működéséről, mert nagyon izgatott lett attól, amit ezen a délelőttön tanult. De már ez is nagy tömeg előtt történik, sokan röhögnek is a felvetésen.

link Forrás

Később pedig az egyik kérdés valóban erre vonatkozott, igaz, az újságíró mintha maga is viccelve tette volna fel, utána rögtön Kanada külpolitikájára terelte volna át a kérdést, de Trudeau nem hagyta magát és kifejtette, amit tudott a kvantumszámítógépekről.

link Forrás

A Gawker kereste a miniszterelnök irodáját is, Trudeau sajtófőnöke, Cameron Ahmad pedig válaszolt is. Egyben tagadta, hogy megrendezett jelenet volt a válasz, szerinte mind a kérdés, mind a válasz spontán volt. Szerinte Trudeau viccből vetette fel, hogy milyen kérdést szeretne, és a riporter is viccből kezdte ezzel, hogy aztán mással folytassa.

Ahmed kitért arra is, hogy a miniszterelnököt tényleg érdekli a kvantummechanika, nem előre bekészített kérdésről volt szó. És szerinte az eset nagyon jól sült el, mivel nagy visszhangot keltett a Perimeter Intézet munkája körül. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.