Tállai András elárulta, a kaszinókba miért nem kell online pénztárgép

2016 április 18., hétfő 9:36
232

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdést tett fel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, hogy a kaszinókra mikor terjesztik ki az online pénztárgép használatát. A miniszter nevében Tállai András NAV-vezér válaszolt.

A válaszában azt írja, a

„szerencsejáték szolgáltatás áfa-mentessége, az asztali élőjáték és a pénznyerő automaták eltérő játékjogszerzési és kifizetési módszere miatt a játékkaszinók forgalmának napi szintű nyomonkövetéséhez nem az online pénztárgép a legmegfelelőbb eszköz”.

Tállai szerint a „játékkaszinó pénztárának forgalmi adatainál teljesebb képet adnak a játékkaszinók jelenleg is alkalmazott részletes, játékszervezési eseményeket tartalmazó bizonylatai és a játékkaszinókban üzemeltetett videorendszernek a bizonylatokat alátámasztó képi és hanganyagai”.

A játékkaszinók bizonylatolási, elszámolási rendszere, adatszolgáltatása az állami adóhatóság felé jelenleg főszabály szerint papír alapú és nem napi gyakoriságú.

Tállai azt állítja, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium „jelenleg a játékkaszinók játékszervezéssel és játékadózással összefüggő bizonylatolási, elszámolási rendszerének áttekintésén és ez alapján a játékkaszinók és az állami adóhatóság közötti napi elektronikus adatkapcsolatra épülő, modernizált felügyeleti módszer kialakításán dolgozik”. De ennek a részleteiről nem tudni semmit.

Miközben már a kozmetikusoknál, taxisoknál és fodrászoknál is kell a NAV-hoz bekötött pénzárgép, addig a 15 milliárdos játékgépbiznisznek, mint amije Andy Vajnának van (ha van is online pénztárgépe) nem kell a játékgépeit rádugnia egy szerverre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt