Trump reméli, hogy nem torkol majd erőszakba a dolog, ha esetleg nem ő lesz a republikánus jelölt

külföld
2016 április 18., 19:12
comments 65

A republikánus párt elnökjelölti versenyében egyre valószínűbb, hogy bár Donald Trumpnak lesz a legtöbb delegáltja, de nem lesz meg a kellő számú, 1237 delegált az egyértelmű többséghez, és a clevelandi jelölőgyűlés így majd több körössé válhat.

Ebben pedig benne van a teljes káosz lehetősége is, hiszen a Trump támogatására érkező delegáltak a második körben már arra szavaznak, akire akarnak. És akkor ott elszabadulhat a pokol, erről korábban részletesen is írtunk.

Trumpnak régóta meggyőződése (nem is teljesen alaptalanul), hogy az egész választási rendszer korrupt és hogy a republikánus pártvezetés ki akarja őt csinálni. A hétvégén egy választási rendezvényen már egyesesen arról beszélt, hogy a pártnak nagyon kemény júliusa lesz, ha nem lehet ő a jelölt, annak ellenére sem, hogy neki volt a legtöbb küldöttje.

Remélem, nem lesz erőszak. Remélem, hogy nem, nem is utalok erre.

- mondta újságíróknak New York legrepublikánusabb részén, Staten Islanden. Majd azzal folytatta, hogy reméli, nem lesz erőszak, és szerinte nem is lesz. De ez egy megkavart rendszer, tette hozzá, ami száz százalékig korrupt.

Az biztos, hogy most óriási számolgatás, jogi csatározás és trükkök százai merültek fel a republikánus párt környékén, és valójában senki nem tudja, mit fog hozni a következő pár hónap. (via Fortune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.