A lengyel hadügyminiszter szerint Oroszország Európa elleni támadásra készül

külföld
2016 április 19., 11:33
comments 106

Antoni Macierewicz lengyel védelmi miniszter szerint Oroszország folyamatosan komoly fenyegetést jelent a NATO-ra, és módszeresen készül a szövetség elleni agresszióra.

"Ezidáig minden orosz lépés arra utal, hogy módszeresen készülnek az agresszív akcióra. Ideje nyiltan beszélnünk erről" - nyilatkozta a Rzeczpospolita című napilapnak adott, kedden megjelent interjújában.

Oroszország és a NATO viszonya az ukrajnai agresszió miatt mélyponton van:

a NATO a Krím megszállása után felfüggesztette az együttműködést Oroszországgal, az oroszok pedig az elmúlt két évben rendszeresen fenyegető akciókat hajtanak végre.

Például rendszeresen repülnek be atomcsapásra is képes orosz bombázók előzetes figyelmeztetés nélkül az európai légtérbe, a hadgyakorlatokon pedig európai városok elleni atomcsapásokat modelleznek. A múlt héten pedig az orosz légierő kétszer is provokatív akciót hajtott végre a balti NATO-tagállamokat biztosító amerikai haderő ellen. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.