Bakuban bukott doppinggal a magyar kajakos

sport
2016 április 19., 10:12
comments 48

Dudás Miklóst doppingoláson érték. A magyar válogatott kajakosa a tavalyi bakui Európa Játékokon adta le azt a mintát, amiben tiltott szert mutattak ki.

Dudás azt állítja, hogy egy spanyolországi edzőtáborozáskor vehetett olyan táplálékkiegészítőt, amiben tiltott hormokészítmény lehetett, és már nagyon sajnálja, hogy nem ellenőriztette a szert a csapat orvosaival.

"Tettemért vállalom a felelősséget. 25 éves vagyok, ha eltiltanak, akkor is mindent meg fogok azért tenni, hogy újra sikeres lehessek" - nyilatkozta Dudás.

A kajak-kenu szövetség büntetésből felfüggesztette Dudás válogatott kerettagságát és elvették versenyzési engedélyét is. Azt is kezdeményezik, hogy a MOB vegye el a Gerevich-ösztöndíját és az edzője kerüljön ki a MOB kiemelt edző programjából. Felajánlották, hogy visszafizetik a MOB-nak azt a támogatást, amelyet az elmúlt egy évben közvetlenül Dudás felkészülésére fordítottak, és ennek költségét klubjára, az AVSE-re terhelik.

Dudás Miklós a londoni olimpián hatodik lett 200 méteren, de a riói olimpiára nem jutott ki. (kajakkenusport.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.