Egyszerre kereste és temette a rendőrség ugyanazt a férfit

jog
2016 április 19., 07:05
comments 47

Még 2010-ben történt, hogy a Csobajon élő Nagy György elment Óbudára meglátogatni a testvérét, de soha többé nem tért haza, idéz fel egy szomorú esetet a Bors.

A családja az óbudai rendőrségen tett bejelentést az eltűnéséről, akik elvben keresni is kezdték.

Két nappal később Újfehértón a rendőrök találtak egy holttestet, akiről nem tudták megállapítani, hogy kicsoda.

A kihűlésben elhunyt újfehértói férfi Nagy György volt. Csakhogy ezt senki sem vette észre. Hiába volt pontos személyleírás Nagyról, hiába mondta el a család, hogy milyen csak rá jellemző műtéti hegek vannak a testén. Nagy Györgyöt az önkormányzat saját hatáskörben eltemette, anélkül, hogy erről a család tudott volna.

Nagy György gyermekei csak 9 hónappal később jöttek rá, hogy mi történt, amikor Nagy lánya személyesen járt utána annak a szóbeszédnek, hogy az apját talán Újfehértón temették el. Amikor ez bebizonyosodott, akkor a helyi önkormányzat 200 ezer forintot követelt tőle, a temetés költségére.

A Nagy család mostanáig perelte a hanyag rendőrséget, és nyertek: összesen 2 millió forint kártérítésre jogosultak. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.