Egyszerre kereste és temette a rendőrség ugyanazt a férfit

Még 2010-ben történt, hogy a Csobajon élő Nagy György elment Óbudára meglátogatni a testvérét, de soha többé nem tért haza, idéz fel egy szomorú esetet a Bors.

A családja az óbudai rendőrségen tett bejelentést az eltűnéséről, akik elvben keresni is kezdték.

Két nappal később Újfehértón a rendőrök találtak egy holttestet, akiről nem tudták megállapítani, hogy kicsoda.

A kihűlésben elhunyt újfehértói férfi Nagy György volt. Csakhogy ezt senki sem vette észre. Hiába volt pontos személyleírás Nagyról, hiába mondta el a család, hogy milyen csak rá jellemző műtéti hegek vannak a testén. Nagy Györgyöt az önkormányzat saját hatáskörben eltemette, anélkül, hogy erről a család tudott volna.

Nagy György gyermekei csak 9 hónappal később jöttek rá, hogy mi történt, amikor Nagy lánya személyesen járt utána annak a szóbeszédnek, hogy az apját talán Újfehértón temették el. Amikor ez bebizonyosodott, akkor a helyi önkormányzat 200 ezer forintot követelt tőle, a temetés költségére.

A Nagy család mostanáig perelte a hanyag rendőrséget, és nyertek: összesen 2 millió forint kártérítésre jogosultak. (Bors)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.