Lehet, hogy a Facebookon majd pénzt küldhetünk annak, aki jókat posztol

INTERNET
2016 április 19., 19:09
comments 53

A Facebook új módjait keresi az engagementnek, és felmerült, hogy az egyéni felhasználók kapjanak egy „borravalós dobozt”, hogy ha tetszik a kontent, lehessen nekik pénzt küldeni – tudta meg a Verge. Ugyanígy lehetne küldeni pénzt egy jó ügy érdekében is.

De vannak más módszerek is a pénzszerzésre, például a szponzorált kontent, amit a Facebookon, egy „szponzorpiacon” hozhatna tető alá a tartalomgyártó és a szponzor. Ennek egy részéből lecsípné a hasznot a Facebook is – derült ki egy, a héten nyilvánosságra hozott felhasználói felmérésből.

Még nem tudni, elmegy-e ebbe az irányba a Facebook, és hogy minden felhasználó élhetne-e ezekkel a lehetőségekkel, vagy csak a kiemeltek.

A lap szerint a Facebook most agresszívan terjeszkedik, más szolgáltatóktól eltérően hajlandó fizetni is a felhasználóknak, hogy minél több élő közvetítést csináljanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.