A bírók fekete talárban szolidarítanak a pedagógus tüntetőkkel

jog
2016 április 20., 08:15
comments 68

A bírókra különleges jogszabályok vonatkoznak a magyar jogrendben. Ők nem sztrájkolhatnak csak úgy, mint bárki más. Egy bírói testület most úgy döntött, hogy lehetőségeihez mérten szolidaritást vállal a ma tüntető pedagógusokkal, méghozzá úgy, hogy a tárgyaláson kívül is viselik a fekete talárt.

Az Egyéni Függetlenség és Felelősség Fórum közleményben szólította fel ellenállásra azokat a bírókat, akik elégedetlenek a bírói szervezet "feudális működésével".

Követelik továbbá a Szegedi Ítélőtábla elnökének lemondását, aki arról lett ismert, hogy "kenyéradó gazdájának" nevezte Handó Tündét, valamint Wellmann György bíró távozását a Kúriából, aki bocsánatkérő levelet írt a bankszövetségnek, miután egy ítéletben a testület a devizahiteleseknek adott igazat.

Kérték az Országos Bírói Tanácsot, hogy álljon ki és határozatban foglaljon állást a bírói pártatlanság és az igazgatás átláthatósága mellett.

Az alapítók kiemelték, hogy a mozgalom szigorúan politikamentesen működik. Szolidaritásukkal a bírói szervezet megújítását szeretnék elérni. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.