A bírók fekete talárban szolidarítanak a pedagógus tüntetőkkel

A bírókra különleges jogszabályok vonatkoznak a magyar jogrendben. Ők nem sztrájkolhatnak csak úgy, mint bárki más. Egy bírói testület most úgy döntött, hogy lehetőségeihez mérten szolidaritást vállal a ma tüntető pedagógusokkal, méghozzá úgy, hogy a tárgyaláson kívül is viselik a fekete talárt.

Az Egyéni Függetlenség és Felelősség Fórum közleményben szólította fel ellenállásra azokat a bírókat, akik elégedetlenek a bírói szervezet "feudális működésével".

Követelik továbbá a Szegedi Ítélőtábla elnökének lemondását, aki arról lett ismert, hogy "kenyéradó gazdájának" nevezte Handó Tündét, valamint Wellmann György bíró távozását a Kúriából, aki bocsánatkérő levelet írt a bankszövetségnek, miután egy ítéletben a testület a devizahiteleseknek adott igazat.

Kérték az Országos Bírói Tanácsot, hogy álljon ki és határozatban foglaljon állást a bírói pártatlanság és az igazgatás átláthatósága mellett.

Az alapítók kiemelték, hogy a mozgalom szigorúan politikamentesen működik. Szolidaritásukkal a bírói szervezet megújítását szeretnék elérni. (hvg.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.