A bírók fekete talárban szolidarítanak a pedagógus tüntetőkkel

jog
2016 április 20., 08:15
comments 70

A bírókra különleges jogszabályok vonatkoznak a magyar jogrendben. Ők nem sztrájkolhatnak csak úgy, mint bárki más. Egy bírói testület most úgy döntött, hogy lehetőségeihez mérten szolidaritást vállal a ma tüntető pedagógusokkal, méghozzá úgy, hogy a tárgyaláson kívül is viselik a fekete talárt.

Az Egyéni Függetlenség és Felelősség Fórum közleményben szólította fel ellenállásra azokat a bírókat, akik elégedetlenek a bírói szervezet "feudális működésével".

Követelik továbbá a Szegedi Ítélőtábla elnökének lemondását, aki arról lett ismert, hogy "kenyéradó gazdájának" nevezte Handó Tündét, valamint Wellmann György bíró távozását a Kúriából, aki bocsánatkérő levelet írt a bankszövetségnek, miután egy ítéletben a testület a devizahiteleseknek adott igazat.

Kérték az Országos Bírói Tanácsot, hogy álljon ki és határozatban foglaljon állást a bírói pártatlanság és az igazgatás átláthatósága mellett.

Az alapítók kiemelték, hogy a mozgalom szigorúan politikamentesen működik. Szolidaritásukkal a bírói szervezet megújítását szeretnék elérni. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt