Hogy mik vannak! A VII. kerületben egyhangúlag szavazott meg a képviselőtestület egy értelmes javaslatot!

Budapest
2016 április 20., 09:07

Egészen szokatlan dolog történt április 13-án a VII. kerületi önkormányzatban:

a képviselőtestület egyhangúlag szavazott meg egy módosító indítványt,

amit egy baloldali képviselő terjesztett be, és amit a kerület fideszes alpolgármestere is támogatott. Ráadásul ezekben a fakivágásokkal teli időkben arról határoztak, hogy

a bulinegyedben a jövőben előkertet, teraszt létesítő vendéglátóhelyeknek kötelező legyen zöldfelületet is kialakítaniuk.

Az elfogadott rendeletmódosítás szerint amennyiben az újonnan létesített terasz területe meghaladja a 2 négyzetmétert, kötelező a terasz méretének tíz százalékát elérő, de legalább fél négyzetméteres, a terasz vagy előkert területén vagy azzal határosan elhelyezkedő zöldterületet kialakítani.

A javaslatot beterjesztő Németh Gábor reményei szerint a nyilvánvaló környezeti hasznon túl a javaslat a lakók és a vendéglátóhelyek kiegyensúlyozottnak nem nevezhető viszonyán is javíthat, mert "így a lakók is visszakapnak valamit", és az utcakép is javulhat.

A magam részéről meg vagyok döbbenve, elszoktam már attól, hogy akár csak helyi szinten is érvényesülhetnek pártpolitikán felüli szempontok is. (Címlapkép: Zsoolt / Flickr CC BY-NC 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.