Hogy mik vannak! A VII. kerületben egyhangúlag szavazott meg a képviselőtestület egy értelmes javaslatot!

Egészen szokatlan dolog történt április 13-án a VII. kerületi önkormányzatban:

a képviselőtestület egyhangúlag szavazott meg egy módosító indítványt,

amit egy baloldali képviselő terjesztett be, és amit a kerület fideszes alpolgármestere is támogatott. Ráadásul ezekben a fakivágásokkal teli időkben arról határoztak, hogy

a bulinegyedben a jövőben előkertet, teraszt létesítő vendéglátóhelyeknek kötelező legyen zöldfelületet is kialakítaniuk.

Az elfogadott rendeletmódosítás szerint amennyiben az újonnan létesített terasz területe meghaladja a 2 négyzetmétert, kötelező a terasz méretének tíz százalékát elérő, de legalább fél négyzetméteres, a terasz vagy előkert területén vagy azzal határosan elhelyezkedő zöldterületet kialakítani.

A javaslatot beterjesztő Németh Gábor reményei szerint a nyilvánvaló környezeti hasznon túl a javaslat a lakók és a vendéglátóhelyek kiegyensúlyozottnak nem nevezhető viszonyán is javíthat, mert "így a lakók is visszakapnak valamit", és az utcakép is javulhat.

A magam részéről meg vagyok döbbenve, elszoktam már attól, hogy akár csak helyi szinten is érvényesülhetnek pártpolitikán felüli szempontok is. (Címlapkép: Zsoolt / Flickr CC BY-NC 2.0)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.