Programok Föld Napjára zöldlelkűeknek

2016 április 20., 09:21

Április 22-én, pénteken lesz a Föld Napja. Ennek örömére előtte is, utána is és aznap is rengeteg zöld program, megmozdulás lesz a fővárosban. Eddig ezekről tudunk:

április 21. csütörtök:

Az ELTE Lágymányosi kampuszán öko-ruhacserét szerveznek a Társadalomtudományi kar Humánökológus mesterszakos hallgatói. Hozd ami már nem kell, vidd, ami tetszik! A lényeg, hogy ne a legnagyobb globális ruhagyártó multiknál költsd el a pénzed, aminek csak röhejes töredéke jut el a harmadik világbeli készítőkhöz. Facebook-link itt.

április 22. péntek

Szintén a Humánökológusok várják az érdeklődőket egy szabadtéri, angol nyelvű beszélgetésre a “nemnövekedésről”. A francia származású, de nálunk élő Vincent Liegey a nemzetközi nemnövekedés mozgalom egyik legfontosabb alakja tart előadást “Jólét gazdasági növekedés nélkül” címmel. Facebook-link itt.

Április 22: a Föld napja
photo_camera 1970-ben, március 21-én volt az első Föld napja, mert az a tavasz első napja az északi földtekén. Aztán valahogyan az ugyanazon évben, április 22-én az USÁ-ban indított Earth Day Network mozgalom szülinapja lett a Föld napja

április 23. szombat

Most, hogy Tarlós újabb rohamba kezdett a fővárosi bicósok ellen, különös aktualitással bír az I Bike Budapest kerékpáros megmozdulás. Mutassuk meg, mennyien gondoljuk úgy, hogy a város nem csak az autósoké! Facebook-link itt.

április 24. vasárnap

A GreenPeace magyarországi szervezete, a Ligetvédők és a “Mindent a maga helyén” felhívás kibocsátói várják a Városligetbe tervezett beruházás ellenzőit vasárnap. Egy hatalmas ligetvédős logó kirajzolását tervezik, a látogatók fizikai segítségével. Facebook-link itt.

photo_camera 175 országban tartják meg a Föld napját, Magyarországon 1990 óta rendezik meg
-------

A nemzetközi Earth Day Network-weboldal itt érhető el. A magyar foldnapja.hu oldal egy tipikus abszurdisztáni jelenség, ne is törődjetek vele, bár egy jóízű röhögést azért megér a kattintás. Inkább a Föld Napja Alapítvány site-ját érdemes nézegetni, ha érdekel a téma.

Ha te is tudsz a fentieken kívül releváns eseményről, oszd meg velünk kommentben, és frissítjük a cikket!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.