Volt olyan iskola az országban, ahol mindenki sztrájkolt, csak a polgármester küldte be a gyerekét

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján értékelte az országos tanársztrájkot. Elmondta, hogy az akcióban 24 960 ember vett részt és 1185 intézményben tartottak munkabeszüntetést. Hozzátette, hogy még nem kapták meg mindenhonnan az adatokat, így a szám még tovább növekedhet.

Gallóné szerint volt olyan hely, ahol szinte mindenki beszállt a tiltakozásba, csak a polgármester gyereke szívta meg, mert őt egyedül ma is beküldték tanulni a szülei.Szerinte a mai nap üzenete az összetartozás és a szolidaritás volt. Az összetartást a tanárok, a szolidaritást pedig a társadalom mutatta meg. Elmondta, hogy nem fogadták el a kormány ajánlatát, amivel egy egyszeri, hetvenezer forintos kiegészítést adtak volna az oktatást segítő munkatársaknak.

Elmondta, hogy majd a tárgyalásokon dől el, hogy a sztrájkt sikeres volt-e.  

Azt mondta, a kormány az oktatást segítő munkatársaknak egy egyszeri, hetvenezer forintos kiegészítést adott volna, amelyet azért nem fogadtak el, mert egyrészt keveslik, másrészt csak azokra vonatkozna, akiket a Klik alkalmaz, és ebbe a körbe nagyon sokat nem tartoznak bele. (24.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.