A kismartoni püspök nem engedi, hogy az egyházi földekre menekültellenes kerítést húzzanak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az osztrák közszolgálati tévének számolt be arról, hogy a kismartoni püspök nem egyezett bel, hogy a burgenlandi Moschendorfnál található, egyházi tulajdonban lévő birtokon áthaladjon a tervezett menekültellenes kerítés. A tartományi rendőrség korábban arról adott tájékoztatást, hogy a tíz kilométeres hosszan tervezett kerítés két egyházi földön is keresztül futna. Magára a dróthálóra azért lenne szükség mert a magyar kormány Körmendre 350 fős befogadóállomást hozott létre, és a tavalyi történtek szerint osztrák hatóságok arra számítanak, hogy onnan az emberek majd gyalog indulnak el Burgenland irányába.

AFP / Rene Gomolj

Ägidius Zsifkovics püspök szerint viszont a kerítésépítés egyszerre mond ellent az evangéliumnak és a pápai üzenetnek, de az évtizedeken át a vasfüggöny árnyékában működő egyházmegye sem akar újabb szögesdrót a határra. Az egyházi elöljáró szerint a kerítés nem jelent megoldást a menekülthelyzetre. (via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.