A strandsportok központját álmodták a bármilyen strandtól elég messze lévő Városmajorba, de végül elbukott a terv

Budapest
2016 április 21., 13:43
comments 39

Egész évben folyamatosan működő, strandröplabda, strandkézilabda, strandfoci központ kialakítását tervezte az MTK az ajándékba kapott XII. kerületi sporttelepre. A Moszkva (Széll Kálmán) tértől egy vizipisztolylövésre lévő, elég értékesnek tűnő ingatlanról van szó.

photo_camera Fotó: Google Maps

Két és fél év után kijelenthető, hogy nem jött össze a terv.

A BSE korábbi tenisztelepét az egyesület összes többi ingatlanjával együtt 2013 végén vette át az MTK. Adósságokat is örökölt a BSE-től Deutsch Tamás klubja, de a 658 millió forintos tartozást a kormány átvállalta.

Az MTK megjelenéséig működő tenisztelep az átvétel után bezárt, most így néz ki:

A telepre azért került lakat, mert az MTK kommunikációs igazgatója, Szegő Tibor szerint „a Városmajori Szabadtéri Színpad melletti teniszpályák és a klubház leromlott, rossz műszaki állapotban voltak, a rendkívül kis kihasználtságú létesítmény veszteséges üzemeltetését azonnal megszüntettük, és 2014 elején a teljes felújítás, a fejlesztés mellett döntöttünk”.

A felújítást Deustch Tamás is többször megígérte. Azóta eltelt már több mint két év. Hol ment félre a terv?

„A konkrét fejlesztési program kidolgozása során 2014-ben megvizsgáltuk annak lehetőségét, hogy a létesítményt – egy egész évben folyamatosan működő - strandsport központtá fejlesszük (strandröplabda, strandkézilabda, strandfutball)” - válaszolta a kérdésünkre a kommunikációs igazgató.

A fél Moszkva térnyi terület elég messze van egyébként bármilyen strandtól, bár egy tanuszoda tényleg van a közelben. Homokot persze le lehet szórni bárhova - gondolhatnánk, de ez talán mégsem annyira egyszerű, ne is induljanak fürdőruhában a parkba.

Mert mégsem lesz strandsport centrum a Városmajorban.

„Alapos mérlegelés után, végül azt a döntést hoztuk, hogy teniszcentrumként fejlesztjük a sportingatlant” - mondta Szegő Tibor.

Az alapos mérlegelésre volt idő. Szegő is elismeri, hogy „a fejlesztési program elkészítését követően az előzetes várakozásainkhoz képest hosszabb idő alatt, 2015 végére sikerült a beruházásban és a megújított teniszcentrum üzemeltetésében közreműködő üzleti-befektető partnert megtalálni".

Az új terv szerint a teniszcentrum teljes felújításához szükséges tervezési, műszaki előkészítési munkálatok április végén lezárulnak, és a kivitelező kiválasztását követően az építkezés megkezdődik. Az építési munkák nyár végére befejeződnek, és a megújult teniszcentrum fogadni tudja a sportolni vágyókat.

Két és fél évvel azután, hogy bezárt, mint tenisztelep.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.