Háromezren támadtak a Hitler születésnapján fáklyásfelvonuló pegidásokra Jénában

külföld
2016 április 21., 07:43
comments 83

Zavargásokba torkollt a Pegida thüringiai szervezete, a Thügida jénai felvonulása. Bár a Pegida nem tartja magát szélsőjobboldali csoportnak, valamiért ragaszkodtak hozzá, hogy

pont Hitler születésnapján

vonuljanak

fáklyákkal,

gondolom azért, mer önmagában az egyik vagy a másik nem lett volna elég nácis. "Meg akarták mutatni, hogy Hitler születésnapján is lehet masírozni" - mondta erről a jénai önkormányzat vezető jogtanácsosa.

A tüntetésen aztán kétszázan vonultak. Ellentüntetőből 15-ször ennyi volt. Mindkét oldal kapható volt az erőszakra,e gymást és a rendőröket is támadták. Az összecsapásokban 15 rendőr sérült meg. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.