Tarlós: A római-parti védművet meg kell építeni, és ehhez elkerülhetetlen fák kivágása is

Budapest
2016 április 21., 18:51
comments 155

Budapest főpolgármestere csütörtök este a M1 hírcsatorna vendége volt, ahol többek közt arról beszélt, hogy még ebben a ciklusban megoldja az önkormányzat a csillaghegyi öblözet árvízvédelmét. Tarlós István kijelentette, hogy

„a védművet meg kell építeni, és ehhez elkerülhetetlen fák kivágása is.”

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán szavazhat a védmű építéséről, aminek költsége 12 milliárd 700 millió forint. Ebből 10 milliárd forint európai uniós társfinanszírozás, 2 milliárd 700 millió forint pedig saját forrás.

photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tarlós elmondta még, hogy a 2013-as megváltoztatták a mértékadó árvízszint értékét, emiatt megfelelő állapotba kell hozni sok védművet, kiegészítő berendezést, és ezekhez összességében 40-50 milliárd forintra lesz szükség. A tetemes összeg miatt a főváros a kormányhoz fordul majd Budapest árvízvédelme miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.