Egy kampánycsoport 1 millió dollárt költ arra, hogy a Hillary Clintont kritizáló kommentelőkkel vitatkozzon

Egy Hillary Clintont támogató politikai akcióbizottság azt tervezi, hogy 1 millió dollárt fordít majd a Hillary-ellenes kommentelők meggyőzésére. Azzal van gondjuk, hogy a Twitteren, a Facebookon, a Redditen és az Instagramon sokan kritizálják a jelöltet.

A politikai akcióbizottság nem kampánycsoport, hanem csak simán olyan emberek közössége, akik egy adott jelöltet támogatnak. Ezért, ha egy politikai akcióbizottság valami durva dolgot művel, akkor a jelölt, amit az akcióbizottság támogat, simán letagadhatja, hogy neki személyesen köze lenne az akcióbizottság munkájához.

Az akcióbizottság már most személyen elért nagyjából 5000 internetezőt, akik korábban valamilyen fórumon támadták Hillary Clintont.

A Redditen több olyan felhasználó is érzi az akcióbizottság tevékenységét, akik Bernie Sanders támogatójaként valamiért kritizálta korábban Clintont. Egy OKarizee felhasználónevű Sanders-támogató azt mondta, hogy teljesen megvadult a Redditen a felhasználói fiókja, záporoztak hozzá az értesítések, meg a Clinton-párti levelek. (DailyBeast)