Karácsony megvétózta a Fidesz és az MSZP összeborulását a Liget Budapest támogatására

Budapest
2016 április 22., 13:12
comments 87

Ahogy arra számítani lehetett, hiába állt össze a Fidesz és az MSZP nagykoalíciója a zuglói önkormányzatban azért, hogy kiálljanak a Városligetben folyó munkák mellett, Karácsony Gergely PM-es polgármester megvétózta a határozatot.

Karácsonyt az MSZP-s képviselők támogatása akasztotta ki. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke pénteki, a Föld napja alkalmából tartott budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az önkormányzat döntése teljes mértékben szemben áll saját és a választások előtt összefogó baloldali koalíció többi jelöltjének programjával.

A polgármester azt feltételezte, hogy az önkormányzati ülésen egy "vaskos félreértés történt", vétója miatt viszont újra kell tárgyalni a kérdést és a zuglói képviselő-testület vissza fogja vonni a döntést. Különben "nem tudom, hogyan fognak tudni tükörbe nézni" azok a képviselők, akik azzal kampányoltak, hogy megvédik a Városligetet.

"Én ehhez nem adom az arcomat, én ehhez nem adom a nevemet, én nem fogok más szervet csinálni a szájamból" - mondta az MTI tudósítása szerint.

Az MSZP Zugló szervezete közleményt adott ki. Ebben a szavazás ismeretében meglepő módon azt írják, hogy „A Városliget nem alku tárgya. Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében”.

Majd hosszasan megindokolják, hogy miért nem támogatják a Ligetben tervezett beruházásokat.

A Liget Budapest projektet támogató zuglói határozat mellett csak a Fidesz és az MSZP képviselői álltak ki, ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.