Napkollektorra is kaptak állami támogatást fideszes képviselők feleségei

politka
2016 április 22., 07:18
comments 159

Úgy tűnik, a feleségek érzékenyebbek a rezsiköltségekre, legalábbis a fideszes képviselők családjában. A Blikk szerint öt olyan kormánypárti képviselő is van, akiknek felesége nyert a kormány napkollektoros pályázatán az előző ciklusban.

Simonka György felesége például két házra is szereltetett napenergiagyűjtőt, miután 1,6 milliót nyert a pályázatokon. Hogy pontosan hol van a két ház, azt nem tudni, mert Simonka a korábbi vagyonnyilatkozatában csak egy házat tüntet fel, Medgyesházán, a legújabb dokumentumban már azt sem. A felesége vagyonnyilakozatában persze szerepelhet a két ház, az viszont nem nyilvános.

Simonka a Blikknek azt mondta, hogy "akkor lett volna probléma, ha a felesége azért nem nyerhetett volna, mert képviselő házastársa". Azért kértek két házra is támogatást, mert "mindkettőben a meleg vízen akartak spórolni".

A Blikk szerint Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár felesége is nyert 455 ezer forintot, de Soltész szerint a döntési listán tévesen szerepel a felesége neve. Pályáztak ugyan, de nem kaptak támogatást.

A nyertesek listáján szerepel még Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester házastársa is. Saját néven pályázott és nyert Kalmár Ferenc miniszteri biztos. 700 és 800 ezer körüli összeget nyertek mindannyian.

A napkollektor-pályázat kerete 3 milliárdos volt, a leggyorsabb négyezer pályázó nyerhetett.

A Blikk tegnap írta meg, hogy Vécsey László fideszes állami segítséggel cserélte le a mosógépét. A legmagasabb, 45 ezer forintos támogatást kapta. A politikus szerint nem ő, hanem a felesége pályázott, és az lenne a baj, ha ez nem történhetett volna meg, A Fidesz szerint is jogszerű volt mindez, de arra kérte a képviselőt, hogy fizesse vissza a pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.