Rétvári Bence arról beszélt a gulágkutatóknak, hogy a történelem megismerése optimizmussal is eltölthet

POLITIKA
2016 április 22., 11:01

Rétvári Bence az Országos Széchényi Könyvtárban, a Budapesten a Gulágkutatók VII. Nemzetközi Konferenciáján beszélt arról, hogy „aki az emberi jellem rossz oldalára épített, az együttműködés helyett a besúgásra, az igazság kimondása helyett az elhallgatására és a hazugságra, az mindig elbukott, afölött végül mindig diadalmaskodott az élet és az igazság”.

Szerinte azért kell 70 év múltán is emlékezni és emlékeztetni azokra, akiket a Gulágra hurcoltak, hogy a valódi emberi kiállás legyen a példakép a fiatalok előtt. Hozzátette, hogy csak amelyik ország tiszteli a hőseit, annak lesznek új hősei.

Az Emmi parlamenti államtitkára beszélt arról is, hogy a történelem megismerése optimizmussal is eltölthet, hiszen Magyarországon minden elnyomó rendszer megbukott végül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.