Tombolt a nagyrédei férfi, mert a volt élettársa a tévét is magával vitte

bűnügy
2016 április 22., 08:19
comments 71

Volt élettársa szüleinek házában tört-zúzott és serpenyővel ütlegelet többeket is egy nagyrédei férfi, aki a lakásából elvitt tévét és egy aranyláncot követelt vissza - írja a Heves megyei főügyészség.

A 41 éves férfit ősszel hagyta el az élettársa, az asszony az édesanyjához költözött Csányba. Magával vitte a műszaki berendezéseiket, az otthon tartott összes készpénzüket, valamint a vádlott arany nyakláncát is.

Amikor ezt a férfi megtudta, a nő után ment Csányba, és ott felindultan követelte vissza különösen az elszállított televíziót, amiért - szavai szerint -

akár ölni is képes lett volna.

Élettársa az ajtót támasztva próbálta kivül tartani a férfit, aki ordítozva hiába rugdosta és ütötte a bejáratot, nem tudott bejutni a házba. Ezért hátra ment az udvaron át, és egy ott talált téglával betörte a hátsó ajtó üvegét. Amikor meghallotta, hogy a bent tartózkodók már a rendőrséget hívják, sietve elhagyta az udvart.

Azonban másnap ismét visszatért. Ez alkalommal azzal fenyegette az élettársát, hogy nem éli meg a karácsonyt, ha nem adja vissza a dolgait, köztük a tévét és az arany nyakláncot. Ekkor a nő egy használt lefolyóláncot dobott oda neki, mire a férfi olyan indulatba jött, hogy - a nő idős szüleit is beleértve - mindenkit fellökdösött, aki a házban a közelébe került, azután pedig egy kezébe kapott serpenyővel leütötte az élettársát, majd azt az anyósa fejéhez vágta. Ezt követően hazament.

A bántalmazás következtében a férfi volt élettársa 8 napon túl gyógyuló orrcsont törést, míg a másik, idős sértett, 8 napon belül gyógyuló koponya zúzódást szenvedett.

A Hatvani Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, folytatólagosan elkövetett magánlaksértés vétségével és folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletének vádolja a férfit, akivel szemben a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét is.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.