Polt Péter felesége ellenőrizte a Matolcsy-alapítványok gazdálkodását, mikor elkezdték szórni a pénzt

politika
2016 április 25., 04:17
comments 246

A főügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna az elnöke a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány felügyelőbizottságának, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány felügyelőbizottságában pedig a tag. De ugyanúgy felügyelőbizottsági tag a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-ben, amelyet a hat Pallas Athéné Alapítvány közösen hozott létre az új kecskeméti gazdálkodástudományi kar meg alapítására.  

Elvileg ezeknek a testületeknek a feladata, hogy ellenőrizzék az alapítvány működésének és gazdálkodásának törvényességét és célszerűségét, így kötelességük az alapítvány gazdálkodását az ügyek teljes körét illetően átfogóan ellenőrizni.Igazgatósági, kuratóriumi és fb-tagok a Pallas Athéné alapítványokban és cégeikben.A Népszabadság szerint Polt felesége a jegybank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatójaként havonta bruttó ötmillió forintot keres.

Polt-Palásthy Marianna 2014-ben érkezett az MNB személyzeti igazgatóságára, eredetileg havi 2,3 milliós fizetéssel. A 2010-es kormányváltás után az erőforrás-minisztérium jogi, személyügyi és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott.

A felügyelőbizottságok feladata, hogy ellenőrizzék az alapítvány működésének és gazdálkodásának törvényességét és célszerűségét, így kötelességük az alapítvány gazdálkodását az ügyek teljes körét illetően átfogóan ellenőrizni.

Az alapítványok kuratóriuma is tele van a jegybank vezetőivel: Matol­csy egyiknek az elnöke, egy másikban tag. Mellette az alapítványokban két kuratóriumi tagságot és egy elnökséget kapott Nagy Róza, aki Matolcsy bizalmasának számít. De ott ül az unortodox nézeteiről ismert Bogár László és Lentner Csaba korábbi MIÉP-es képviselő.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.