Eddig 11 ember halt meg az olimpiai építkezéseken

Az elmúlt három évben hivatalos adatok szerint tizenegy ember halt meg a Rio de Janeiró-i olimpiai játékok építkezésein - közölte Rio de Janeiro építésügyi felügyeletének vezetője.

Robson Leite szerint az adat elkeserítő:

  • a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokságot előkészítő építkezéseken összesen nyolc ember halt meg
  • a 2012-es londoni játékok építkezésein pedig egyetlen halálos áldozat sem volt.

A főellenőr szerint a riói metró bővítésén történt a legtöbb baleset, itt három munkás vesztette életét. Két ember pedig a versenyek többségének helyet adó Olimpia Park építkezésein halt meg.

Robson Leite szerint a 11 baleset egyike sem tekinthető teljesen véletlennek, mindegyik mögött a bűnös gondatlanság vagy a műszaki biztonsági előírások be nem tartása húzódik meg.

"Nem zárta ki", hogy a balesetek a munkálatok rossz tervezésével és a sietséggel függenek össze, miután több olimpiai objektum építése is késésében van. A szövetségi állam építési felügyelete emiatt attól tart, hogy az olimpia megnyitásáig még további áldozatokkal kell számolni.

A 31. nyári olimpiai játékokat augusztus 5. és 21. között tartják Rio de Janeiróban. Ez lesz az első olimpia Dél-Amerikában. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.