Lecsukták Cirmost

Fél évvel cikkünk után lépett a rendőrség, őrizetbe vették Ny. Györgyné "Cirmost", az ING/NN korábbi biztosítási ügynökét, aki egy XII. kerület Kis János altábornagy utcai csokiboltban kialakított irodában fogadta százával ügyfeleit, hogy szédületes hozam ígéretével engedély nélkül gyűjtsön be tőlük pénzt.

Amikor 1-2 százalékos alapkamatnál 15-25 százalékos, vagy nagyobb garantált hozamot ígér valaki, akkor joggal lehet gyanítani, hogy itt egy piramisjátékról van szó, tehát hogy a korábban befizetettek tőkéjéből fizetik a hozamokat. Itt sem volt ez másként.

Károsultaktól úgy tudjuk, hogy nagyon vontatottan halad az időközben a BRFK-hoz került nyomozás, de a múlt héten nagy fordulat történt: kihallgatták, majd őrizetbe vették Ny. Györgynét, aki egyébként meg sem próbált megszökni, többször látták például a MOM Park egy kávézójában is az utóbbi hetekben.

"A gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette és kezdeményezzük előzetes letartóztatásának indítványozását."

– írta kérdésünkre a rendőrség. A nyomozás még folyik, ezért egyelőre nem tudják, hogy hány károsult van és mekkora a kárérték, de abból, amit eddig tudni lehet, nem kizárt, hogy kétszáznál is több károsult van és tőlük több milliárd forintot is begyűjtött a szolid modorú hölgy.

Érdekes lehet az ügy nemzetközi összefüggése, Ny. Györgyné ugyanis nem valószínű, hogy maga találta ki ezt a bonyolult csalást. Erre utal az is, hogy több birtokunkba került papír szerint is dolgozott külföldre, például egy ND Holding nevű ciprusi cég New Day név alatt futó "autóbefektetéseit" is közvetítette.