Lecsukták Cirmost

bűnügy
2016 április 26., 06:26
comments 86

Fél évvel cikkünk után lépett a rendőrség, őrizetbe vették Ny. Györgyné "Cirmost", az ING/NN korábbi biztosítási ügynökét, aki egy XII. kerület Kis János altábornagy utcai csokiboltban kialakított irodában fogadta százával ügyfeleit, hogy szédületes hozam ígéretével engedély nélkül gyűjtsön be tőlük pénzt.

Amikor 1-2 százalékos alapkamatnál 15-25 százalékos, vagy nagyobb garantált hozamot ígér valaki, akkor joggal lehet gyanítani, hogy itt egy piramisjátékról van szó, tehát hogy a korábban befizetettek tőkéjéből fizetik a hozamokat. Itt sem volt ez másként.

Károsultaktól úgy tudjuk, hogy nagyon vontatottan halad az időközben a BRFK-hoz került nyomozás, de a múlt héten nagy fordulat történt: kihallgatták, majd őrizetbe vették Ny. Györgynét, aki egyébként meg sem próbált megszökni, többször látták például a MOM Park egy kávézójában is az utóbbi hetekben.

"A gyanúsítottat a nyomozó hatóság őrizetbe vette és kezdeményezzük előzetes letartóztatásának indítványozását."

– írta kérdésünkre a rendőrség. A nyomozás még folyik, ezért egyelőre nem tudják, hogy hány károsult van és mekkora a kárérték, de abból, amit eddig tudni lehet, nem kizárt, hogy kétszáznál is több károsult van és tőlük több milliárd forintot is begyűjtött a szolid modorú hölgy.

Érdekes lehet az ügy nemzetközi összefüggése, Ny. Györgyné ugyanis nem valószínű, hogy maga találta ki ezt a bonyolult csalást. Erre utal az is, hogy több birtokunkba került papír szerint is dolgozott külföldre, például egy ND Holding nevű ciprusi cég New Day név alatt futó "autóbefektetéseit" is közvetítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.