Női testben született újjá Bogár László és Pokol Béla szerelemgyereke!

TUDOMÁNY
2016 április 26., 16:54

Mindig arra vágytál, hogy megírd a végső nagy tanulmányt, amelyben lerántod a leplet egy teljes tudományterület összes állításáról?

Sajnos lekésted, Koncz Katalin helyetted is megtette.

A tudományos akadémia lapjában, a Magyar Tudomány legutóbbi számában a nyugati világ kormányai, az Európai Unió, Az Európa Tanács, de még az ENSZ nőpolitikáját is elhibázottnak, és zsákutcának nevezi a (nyugalmazott) egyetemi tanár.

A cím ne vezessen félre, mi is azt hittük, hogy ?! végű címek már a balliberális bulvárszarban is lejártak, de nem, ez a kettős írásjel akadémai szintre emeltetett, ahogyan egy teljesen zavaros eszmefuttatás és a kihagyott pontot tartalmazó felsorolás sem lehet többet ok a megszégyenítésre.

Lehet az EU-n és a feministán sapka, csak minek

Koncz Katalin (nyugalmazott) egyetemi tanár, sőt, nőtudományi (Women’s Studies) kutató központ vezető volt a Corvinuson, elismert szakembernek tűnik az életrajza alapján. Mindez nem zavarja abban, hogy egyszerre támadja balról és jobbról is a világ tudományos és politikai elitjét.

Van itt minden: elnyomottak, privilégiumok, uralkodó osztály, antikommunizmus, piacgazdaság-ellenesség, kétneműség, szerepcseréből fakadó szexuális zavarok, férfijogvédők, de hálistennek családbarát a jelenlegi kormány, és természetesen aggasztóak népesedési problémák.

Szakértőt is hívtunk, hogy átnézzük az érvrendszerét, esetleg nekiálljunk tételesen vitatkozni az állításaival, de arra jutottunk, hogy teljesen felesleges. Amit mond, nem koherens, sokhelyütt teljesen tudománytalan, máshol régebbi tanulmányaiból emelt át részeket, és hozzáírt ellentmondó, keménykedő állításokat.

Nehéz is lenne rájönni, mit is szeretne, mert nekifut az elején az esélyenlőségi politikák kritikájának, aztán a vége felé már nehezményezi, hogy a EU félretette a témát az aktuális válság miatt. Osztályalapon kritizálja "a" feminizmust, aztán leírja, hogy háromféle nő van munkaerőpiaci pozíció szerint. A család egyik helyen értékteremtő és megtartó természetes közösség, aztán máshol a "munkaerő-piaci karrierre" felkészítő közeg.

De nyugalom, mindennek a megoldása a CSALÁD

“ Az anyai szerep trónfosztása, és nem kellő megbecsülése hozzájárul kedvezőtlen népesedési viszonyainkhoz. A jelenlegi kormány a családot stratégiája prioritásai között kezeli, aminek kedvező hatásai kezdenek kibontakozni. “

Vannak ám más remekbe szabott gondolatok is. A teljesség igénye nélkül:

"A nők a gyermekvállalás és a szex hatalmával rendelkeznek. A családon belüli – férfiaknál kedvezőbb – pozíciójuk hatalmi forrásaik érvényesítése, nyílt és látens hatalomgyakorlásuk következménye. “

“A feminizmus – főként annak radikális áramlata – a nők esélyegyenlősége követelésének jegyében bizonyos területeken férfi érdekeket sért. “

“Ellenzik a biológiailag is meghatározott hagyományos nemek szerinti munkamegosztást, a hagyományos nemi szerepeket. Kiveszik a babát a kislányok kezéből, puskával, autóval helyettesítik, s mindezt az esélyegyenlőség jegyében. “

Mondjuk az is kérdés, hogy min vagyunk meglepve, megjelent már a Tudományos Akadémia lapjában a szülesztős-szingliadós Benda Józseftől is hasonlóan igényes tanulmány. Épp a januári számban.


Kép: Corvinus


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.