A Széchényi Könyvtár még soha nem zárt be rendezvény miatt, de most be fog

2016 április 27., szerda 3:02
294

A budai várban lévő Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) soha nem zárt be még rendezvény miatt, pedig volt már ott Operett Gála, tisztavatás és filmforgatás is. Ez a hagyomány viszont most megszakad, május 11-én ugyanis az Oroszlános Udvarban, azaz a könyvtár bejáratánál tartják majd a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyt záró gálavacsorát.

Az OSZK csak ennyit közölt a honlapján:

„Az Oroszlános udvart a kezelője, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. nemzetközi rendezvény részére kiadta. Ezért a könyvtár – a megközelítés akadályoztatása miatt – 2016. május 10., 11. és 12. napján zárva tart.”

Maga szakácsverseny nem itt lesz, hanem a Hungexpón, a gálavacsorára mégis annyit kell készülni, majd utána takarítani, hogy 3 napig lesz zárva a könyvtár.

Orbán Ráhel a Bocuse d'Or tavalyi döntőjén.

Bocuse d'Or újabban elég fontos lett a kormánypárti elitnek, a tavalyi döntőn Lyonban ott volt Orbán Ráhel és Schmitt Pál is, idén pedig a kormány 614 millió forinttal támogatja a verseny megrendezését. (vs.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt