A Széchényi Könyvtár még soha nem zárt be rendezvény miatt, de most be fog

kultúra
2016 április 27., 03:02
comments 293

A budai várban lévő Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) soha nem zárt be még rendezvény miatt, pedig volt már ott Operett Gála, tisztavatás és filmforgatás is. Ez a hagyomány viszont most megszakad, május 11-én ugyanis az Oroszlános Udvarban, azaz a könyvtár bejáratánál tartják majd a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyt záró gálavacsorát.

Az OSZK csak ennyit közölt a honlapján:

„Az Oroszlános udvart a kezelője, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. nemzetközi rendezvény részére kiadta. Ezért a könyvtár – a megközelítés akadályoztatása miatt – 2016. május 10., 11. és 12. napján zárva tart.”

Maga szakácsverseny nem itt lesz, hanem a Hungexpón, a gálavacsorára mégis annyit kell készülni, majd utána takarítani, hogy 3 napig lesz zárva a könyvtár.

photo_camera Orbán Ráhel a Bocuse d'Or tavalyi döntőjén.

Bocuse d'Or újabban elég fontos lett a kormánypárti elitnek, a tavalyi döntőn Lyonban ott volt Orbán Ráhel és Schmitt Pál is, idén pedig a kormány 614 millió forinttal támogatja a verseny megrendezését. (vs.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.