Elkészült a világ legmenőbb repülőgépe!!!

TECH
2016 április 28., 21:35
comments 106

Egyre jobban tisztelet Colin Furzét, a brit Youtube-sztárt, aki fura gépeket gyárt. Engem akkor nyert meg, amikor épített egy hatalmas segget, hogy lefinghassa vele Franciaországot. Az okoságy is szép volt, de most saját kezével épített magának

egy repülő motort.

link Forrás

Az ülés és fék nélküli gépet két propeller emeli a magasba, és messzire nem tanácsos vele menni, de így is csodálatos bizonyítéka, hogy még mindig születnek Edisonok és Wrightok!

Volt olyan alkatrész, amit a Ford biztosított, Furze végig dokumentálta a munkát. Mindössze 3 hónap alatt épült meg, és 4 tesztrepülés elég volt ahhoz, hogy betörje a paripát.

Update: Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy ennek a gépnek van egy valóban működő változata, amit itthon fejlesztettek, és terveztek. A Flike prototípusát már sok helyen bemutatták, a designját szintén hazai cég, a Maform készítette. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.