Film készül a 25 éves Tilosról, ha eleget adtok rá

kultúra
2016 április 28., 06:20
comments 45

Az Indiegogo-n gyűjt támogatásokat a Közgáz Vizuális Brigád, hogy elkészítsék a Tilos Rádió 25 éves történetét bemutató filmet.

Ilyen lesz:

A filmhez rengeteg archív anyag van már, ami nem csoda, hiszen a KVB tagjai egyben a rádió műsorkészítői is, és forgattak a Tilos minden fontos pillanatában: a kalózadásokról a 90-es évek elején, amikor este 10 és délelőtt 10 között a Nyugati környékéről adott a rádió, amikor néhány évig frekvencia nélkül netrádióként működtek, amikor a Kultiplexből adtak, és persze a mostani, legújabb korszakból is. Az archívok mellé interjúkat forgatnak, a rádió egykori és mostani műsorvezetőivel, zenészeivel.

A Tilos úgy maradt fent 25 éven át, hogy soha nem volt főszerkesztője, a döntések demokratikusan születtek, jórészt a hallgatók tartották el, és mégis, számos viszontagságot túlélve a mai napig a legérdekesebb műsort csinálják szerintem Budapesten.

A rádió hatása bőven túlmutatott a méretén. Itt voltak először élő betelofánlós reggeli műsorok, innen indultak évtizedekig a legfontosabb magyar DJ-k, a rádió bulijai pedig az ezredforduló legendás rendezvényei voltak.

A filmhez 7 millió forint kell, és ha a hallgatók ezt is összeadják, akkor nagyszerű emlékműve lesz az idén negyedszázados jubileumát ünneplő rádiónak. A filmet 5, 10, 25, 40, 55, 75, 120, 260, 400, 5000, 1000, és 5000 dolláros tételekkel lehet támogatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.